måndag 12 maj 2014

Bro får fler pendeltåg till jul


 
Tätare pendeltågstrafik till Bro är avgörande för samhällets utveckling, alltså för alla som bor och arbetar här. För ett år sedan, på folkpartiets förslag, begärde kommunstyrelsen i Upplands-Bro att landstinget som en första åtgärd ska sätta in insatståg i rusningstid från och till Bro. Vi konstaterade att det var fullt möjligt även utan nya spår. Faktum är att det  idag går pendeltåg på banan, som inte tar resenärer, till och från depån.

”Fler tåg redan till jul” sa vi och nu blir det i alla fall till jul i år!  Landstingets trafikförvaltning som planerar pendeltågstrafiken, har lämnat in en ansökan till Trafikverket om att kunna köra fler tåg till och från Bro i rusningstid. Fem extra tåg från Bro på morgonen och två extra från Stockholm på eftermiddagen.

De fem extra tågen planeras lämna Bro klockan 05.13, 05.43, 06.21, 06.51 och 07.21. De två extra eftermiddagstågen planeras lämna Stockholms central klockan 16.35 och 17.35. Tågen planeras alltså utöver de tåg som redan går till och från Bro. Den 26 september lämnar Trafikverket besked i frågan men om allt går väl kan de nya tågavgångarna starta redan den 14 december 2014.
Äntligen ger vårt hårda arbete resultat. Det är glädjande att vi nu äntligen tar det första steget mot tätare turer till Bro!

Inga kommentarer: