tisdag 3 maj 2011

Vi klättrar i Svensk Näringslivs ranking!

Idag släpps Svensk Näringslivs ranking.

På två år har vi klättrat 60 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking över företagande. Nu ligger vi på 159 plats, inte tillräckligt bra, men vi är på väg uppåt. Sista året klättrade vi 23 placeringar.

En levande och växande kommun behöver ett livskraftigt näringsliv. Vår målsättning är att skapa en grogrund för livskraftiga expanderande företag. Det ska finnas en möjlighet att både bo och jobba i kommunen. I vår kommun etablerar sig omkring 100 nya företagare varje år. Den kontakt nya företagare och företagare som vill utöka eller på annat sätt förändra sin verksamhet har med kommunen är mycket viktig. Det kan gälla tillstånd inom servering /alkohol, miljö/hälsa, bygglov, markupplåtelse, exploatering, fysisk planering, brandskydd m.m. 15-20 tjänstemän i kommunen arbetar med näringsrelaterade frågor inom ramen för Arena Tillväxt. Vi har nu anställt en näringslivschef som förutom att vara spindeln i nätet ska ha en nära direkt kontakt med företagarna i vår kommun och arbeta med företagsutveckling och med att locka företag till kommunen.

Kommunens webbplats ska även utvecklas när det gäller lediga lokaler och tillgänglig mark och som en virtuell mötesplats mellan kommunen och våra företagare. Vi har en bra dialog med det lokala näringslivet och den ska vi fortsätta att utveckla. Glädjande kan vi konstatera att vi är på rätt väg och ska fortsätta att utveckla servicen gentemot det lokala näringslivet. Lyhördhet mot företagens behov ska även fortsättningsvis prägla kommunens verksamhet gentemot företagare.

Inga kommentarer: