torsdag 28 augusti 2014

Upplands-Bro tar plats


 
Upplands-Bro är den mest expansiva kommunen i Stockholms län. Detta förpliktigar. Fler mötesplatser kommer till inte genom Kulturhuset och omdaningen av Brohuset. Efter många års förhandlingar och ett bra planarbete pågår Byggandet av Svensk Galopps nya huvudstadsbana för fullt. Täby Galopp flyttar till Bro! Första loppet går av stapeln 2015 och byggnaderna planeras vara klara året därpå. Etableringen ger inte bara vår kommun ytterligare en attraktiv mötesplats utan även fler arbetstillfällen. Sedan 2007 har det tillkommit 1000 nya arbetstillfällen i vår kommun och vi arbetar aktivt vidare på att få hit nya etableringar som ger fler arbetstillfällen. Min vision är att det ska vara möjligt för en i familjen att kunna välja att arbeta på hemmaplan.

Byggandet av trevliga, trygga och tillgängliga bostadsområden, med fler hyresrätter skall bidra till att förstärka den positiva utvecklingen. Planprogram för Säbyholm är ute på samråd och planförslag för Trädgårdsstaden och Bro Mälarstrand kommer ut under hösten.  Bro, Kungsängen och Brunnas karaktärer ska bevaras och förstärkas.

Tillgång till bra skolor är viktigt för en positiv utveckling och behörighet till såväl gymnasiet som till universitet och högskola har ökat.  Skolornas tillgång till näridrottsplatser är viktig och grusplanen vid Härneviskolan kommer att rustas upp så att det på nytt går att ha idrottsaktiviteter där. Området framför är lämpligt för byggande av hyresrätter i kombination med en lekpark. Vi säkerställer tillgång till förskolor och skolor i våra nya bostadsområden.

Detaljplanen för E.ON:s etablering med ett kraftvärmeverk och en biogasanläggning på Högbytorp har vunnit laga kraft. Anläggningen blir ett steg mot en miljömässigt hållbar kommun.  Tätare turer till Bro behövs både för både boende och miljön.  Vi har förslag på ett förbispår vid Brostation som gör det möjligt att införa kvartstrafik.

 

Inga kommentarer: