fredag 24 februari 2012

Antikmässa, Galoppgala och Vikingarännet

Förra helgen var händelserik. Antikmässan i Älvsjö ägde rum med allt från rokokospeglar och gamla allmogemöbler till modernare möbler, tavlor och smycken från sent 1900-tal. På mässan såldes även choklad och ost. En varierande publik gick runt bland utställarna. När man blev trött fanns tillgång till café och restaurang.

Lördag kväll gick årets galoppgala av stapeln i vinterträdgården på Grand Hotel. Kvällen gick i galoppens tecken och det var inte utan att hästarna kändes närvarande genom alla filmklipp om fantastiska lopp som ägt rumunder året. Galopp är verkligen världens vackraste sport. De jockeys, tränare och ägare som varit framgångsrikast mottog priser för sina prestationer. Segerrikaste jockey var Jacob Johansen, med 67 segrar sammanlagt. Inte heller hästarna glömdes bort utan årets framgångsrikaste galoppörer kröntes. Till årets häst utsågs Peas and Carrots. Under galan fick jag möjligheten att lyckönska Svensk Galopp till att ha valt Bro som sitt kommande hem.

I söndags gick Vikingarännet av stapeln. Vikingarännet är en av världens största skridskotävlingar på naturlig is. Vädrets makter var detta åretinte nådiga och dagen präglades av blöt is, vind och moln. Solen syntes inte till på hela dagen. 2200 modiga skridskoåkare deltog i loppet. I Kungsängen fanns en anhalt, samt start och mål för vissa sträcker. Många skridskoåkare anlände till Kungsängen såväl blöta som trötta. Isen var inte bara täckt med vatten utan även bitvis mjuk. De Deltagare som inte ville ta paus kunde få blåbärssoppa serverat på isen och de som ville ta en längre paus och åskådarna hade möjlighet att äta hamburgare eller korv och dricka kaffe eller kakao inuti och i anslutning till klubbhuset för båtklubben.

Inga kommentarer: