tisdag 25 mars 2014

Bro centrum blir välkomnande

Ombyggnaden av Brohuset är i full gång. Brohuset får en inbjudande och öppen fasad mot torget. Boende har fört fram att man vill ha ett mer ombonat torg med mindre av stenbeläggningar, med uteservering och lekmöjligheter för de mindre barnen. Detta genomförs nu. Det nya cafét har en uteservering. För de små barnen och föräldrar finns lekredskap och bänkar. Miljön ska vara trivsam alla årstider. Träd, buskar och perenner mjukar upp och torget ber mer användbart än idag. Tillgängligheten ökar. Bra belysning och ett öppnare torg gör det tryggt i alla tider.

Förnyelsen av torget kostar 9,3 miljoner kronor . Pengarna kommer från Upplands-Bro Hus överskott. Lagen ger möjlighet till finansiering av omdaningen av torget så att det blir en attraktiv mötesplats som främjar ökad samhörighet och integration. Det är också helt i linje med uppdraget från kommunfullmäktige till Upplands-Bro Hus att vara med och utveckla våra centrum.

Det är klart att allt inte ryms på torget, som trots allt inte är så stort. De större barnen behöver ytor. Vi vill fortsätta utveckla Råbyparken till att bli en lekpark med aktiviteter för alla åldrar. En vidareutveckling av badet med en utomhusdel och en större äventyrsdel skulle göra Bro ännu mer attraktivt. Den kommande flytten av EON:s värmeverket i centrum ger också nya möjligheter.

Ett välkomnande torg är en mötesplats för alla.



Inga kommentarer: