fredag 4 mars 2011

Rekrytering till sommarjobb via Facebook går det?

För många ungdomar är ett sommarjobb den första kontakten med näringslivet och det första steget att få arbetslivserfarenhet. Det är därför viktigt att vi i kommunen bidrar till att det finns sommarjobb för våra ungdomar. Målgruppen är 16-17 åringar. Våren 2010 började Upplands-Bro kommun att rekrytera sommarjobbare via Facebook. Syftet var att nå fler ungdomar och nya grupper av ungdomar.

Vi nådde ut till fler ungdomar jämfört med tidigare och flera av dessa hade inte tänkt på att kommunen tillhandahöll sommarjobb. Sättet medförde att det gick att söka sommarjobb dygnet runt. De administrativa kostnaderna sjönk.

Rekryteringen kommer att gå till på samma sätt i år. Jobben kommer i år liksom 2010 att till stor del finnas hos olika näringsidkare i kommunen. På vår Facebooksida kan nu en vän, släkting m.fl. nominera en gymnasieelev till ett sommarjobb. Eleven kan naturligtvis även nominera sig själv. Förfarandet är enkelt. Projektet marknadsförs, liksom ifjol, i lokaltidningen, på gymnasiet, kommunens hemsida och på olika lokala Facebookgrupper för ungdomar.

Kommunen har fått medial uppmärksamhet för det här sättet för ungdomar att söka sommarjobb. Av 379 anmälda projekt har nomineringsgruppen för GötaPriset valt ut 52 projekt som går vidare och vårt kommunprojekt ”Rekrytering via Facebook” är ett av dem.
I september meddelas vilka fem bidrag som går till final.

Inga kommentarer: