fredag 9 juli 2010

Dags att summera


Nu är det dags att summera. Som kommunstyrelsens ordförande är det glädjande att se att vårt mod har gett resultat. Vi är en ung kommun som växer och under de tre år som varit har vi byggt 26 nya förskoleavdelningar runt om i kommunen. Moderniseringen av våra skolor fortgår. Fler elever går ut skolan med slutbetyg och det genomsnittliga meritvärdet har ökat. Fler elever i vuxenutbildningen fullföljer sina studier. Barns och ungdomars fritid är viktig och nu byggs Bro fotbollshall så att träning kan äga rum även under den kalla delen av året.
Invigning kommer att äga rum i anslutning till Fest i Byn den 11 september. Kungsängens idrottsplats är uttjänt och vår växande kommun behöver verkligen en ny arena. Första spadtaget i form av spark mot mål har gjorts och vi ser alla fram emot en arena som möjliggör stordåd av våra idrottande barn och ungdomar. Såväl Kungsängens nya idrottsplats som Bro fotbollshall blir också viktiga mötesplatser. Planeringen av Föreningshuset, som ska ersätta scouternas nuvarande hemvist fortgår.

Även om vi är en ung kommun ökar andelen äldre och bygget av det nya äldreboendet fortgår.
Invigning kommer att äga rum den 10 september. Upphandling av driften sker 2011. Inte minst mötet kring måltiden och utformningen av trädgårdar i anslutning till våra äldreboenden är viktiga för att de boende ska må bra.

Ett blomstrande samhälle förutsätter ett livskraftigt näringsliv. Varje år etablerar sig minst 100 nya företagare i kommunen. Glädjande är våra företagare nöjda med den service som kommunen ger. Enligt Stockholm Business Alliance ligger vi på 6 plats i länet när det gäller service till företagen. Genom aktivt samarbete med näringslivet strävar vi efter att bli ännu bättre.

Inga kommentarer: