söndag 25 juli 2010

GOLF, GOLF och mera GOLF

Den här veckan har tusentals personer med det gemensamma att de gillar golf hittat vägen till Bro och golfbanan Bro Hof Slott. Under förra veckan byggdes en fantastisk tältstad upp på Bro Hof Slott. Tältstaden är fantastisk och kan i omfattning närmast liknas vid något av de romerska lägren i Asterix. Läktare och tillfälliga byggnader för VIP-gäster och sponsorer har byggts. Parkeringsplatser har iordningsställts.

Sista bollen är slagen och Scandinavian Masters 2010 på Bro Hof har avslutats. Det var spännande in i det sista. Banan är svår och mycket kan hända under en runda. Under de tre första dagarna ledde K J Choi från Korea. De svenska hoppen Richard S Johnsson och Jonas Karlsson spelade hela tiden bättre och bättre. Under lördagen kom regnet och det fortsatte att regna under hela natten till söndagen. Sammanlagt kom 60 mm regn. Den sista dagen kom avgörandet till slut att stå mellan Rafa Echenique från Argentina och Richard S Johnsson.
Tävlingen var spännande och Nicolas Colsaerts från Belgien ledde bitvis. Först när Richard Jonsson satte en långputt på sista hålet var segern klar och den första Nordea Scandinavian Masters på Bro Hof var avgjord. Som Brobo och kommunstyrelseordförande gläds jag åt att den första Scandinavian Masters blev en spännande tävling och att så många kom till Bro Hof och följde tävlingen. Gratulationer till Björn Örås och Bro Hof Slott för en mycket lyckad premiär för Scandinavian Masters på Bro Hof.

Inga kommentarer: