torsdag 9 september 2010

Golf på Kommunstyrelsen


Gårdagens kommunstyrelse hade Scandinavian Masters som temaärende. Fredric Nilsmark vd för Nordea Scandinavian Masters berättade om bakgrunden till golftävlingen som genomfördes på Bro Hofs golfbana under vecka 29 i år. Tävlingen hade ett medialt genomslag och visades i TV och andra media runt om i världen. Tävlingen kommer att genomföras i Bro många år framåt med Upplands-Bro som värdkommun. Upplands-Bro bör kunna använda evenemanget för att marknadsföra sig och kommunens företag ytterligare.

Även ett av beslutsärendena på Kommunstyrelsen rörde golf. Kungsängen Golf vill utveckla området i anslutning till befintlig golfanläggning för idrotts- hotell- och konferensändamål. Kungsängens Golf är en etablerad golfanläggning med bra läge intill Kungsängens tätort och E18. Vidareutveckling av golf och golfanknutna verksamheter inom området i form av nya idrottsanläggningar, hotell- och konferensverksamheter är positivt för såväl kommunen som anläggningen. Med tanke på det närliggande industriområdet är det viktigt att hänsyn tas till befintliga verksamheter och att riskreducerande åtgärder säkerställs. En uppdaterad riskanalys har därför genomförts där dessa aspekter beaktas. Förvaltningens tjänstemän har bemött samtliga de synpunkter som kommit in och föreslagit åtgärder där så behövs.

En utställning ger möjlighet för berörda att komma in med synpunkter. Enligt plan- och bygglagen ska kommunen efter utställningen sammanställa de synpunkter som senast under utställningstiden har framförts skriftligen och redovisa sina förslag med anledning av dem. Om dessa synpunkter medföra att förslaget ändras väsentligen efter utställningen ska ny utställning ske. Mot den bakgrunden var vi i Folkpartiet beredda att ställa ut det reviderade förslaget till detaljplan. Glädjande så röstade Centerpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna med mitt förslag att ställa ut reviderat förslag till detaljplan i enlighet med plan- och bygglagens bestämmelser. Tyvärr var beslutet inte enhälligt utan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet önskade återremittera ärendet till kommundirektören för att ytterligare kommentera den kritik som en del remissinstanser hade i sina tidigare yttranden. Kritiken framfördes under det tidigare samrådet dvs. innan remissinstanserna hade haft tillgång till den nya övergripande riskanalysen och innan de tagit ställning till de åtgärder som förvaltningens tjänstmän föreslår.

Inga kommentarer: