torsdag 16 september 2010

Sjöscouterna återvänder till vattnet

Tibble Sjöscoutkår återvänder hem till vattnet efter närmare 30 år haft sin klubblokal utan vattenkontakt. Det var en stor dag för Tibble Sjöscouter när första spadtagen till föreningshuset, som kommer att ligga i Kungsängen alldeles vid vattnet. Invigningar känns alltid i magen och för mig som aldrig styrt och grävt med en grävskopa förut var det extra spännande. Kan bara konstatera att det gav mersmak. Efteråt serverades fältmässig förtäring av Sjöscouterna.

Ett rikt föreningsliv är en tillgång för en kommun. Medlemskap i en eller flera föreningar är en bra motvikt mot såväl arbete som skola. Vi har 80 aktiva föreningar i kommunen. Tanken med föreningshuset är förutom att ge Sjöscouterna en efterlängtad hemvist att skapa en mötesplats där föreningar kan boka lokaler och träffas i en angenäm miljö nära vattnet.

Scoutkåren behövs mer än någonsin i dagens samhälle. Målet för Sjöscoutkåren är att få medlemmar att växa och utvecklas som människor samt ha trevligt tillsammans. Verksamheten ska stärka samarbetsförmågan och ledarskapsförmågan hos medlemmarna.
Föreningen har funnits sedan 1972 och har 170 medlemmar. Föreningens båtbestånd består av jollar såväl som kölbåtar. Jag vill passa på att tacka Christer Strid för att han under närmare 30 år upplåtit en fastighet till sjöscouterna så att de har haft en klubblokal

Scouternas valspråk är ”be prepared”, ”var redo” är en viktig signal även till samhället att ställa upp för individer när det behövs. Föreningshuset kommer att vara redo lagom till början av nästa års sommarsäsong.

Inga kommentarer: